Op deze pagina hebben we informatie gezet met de meest gestelde vragen van ouders. Maar mocht er iets toch niet bij staan, neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

 

Vraag 1: Wat moet mijn kind al weten of kunnen ?

Bijna iedere ouder heeft deze vraag. Wat moet mijn kind al kunnen in zijn/haar groep? De overheid heeft kerndoelen opgesteld waar iedere basisschool zich aan moet houden. Maar dit is het doel voor de hele basisschool-tijd. Dus het doel wat behaald moet worden aan het eind van groep 8.
Om het voor ouders wat overzichtelijker te maken hebben we een overzicht gemaakt per groep en per vakgebied wat kinderen al moeten weten. De meeste basisscholen testen kinderen vanaf groep 1  op verschillende onderdelen. Dit kan via de DMT (drieminutentoets) of de AVI-toets. Als je kind onderstaande onderdelen goed beheerst zal hij of zij deze test ook goed doorlopen.

Groep 3:  rekenen  spelling

Groep 4:  rekenen  spelling

Groep 5:  rekenen  spelling

 

Vraag 2: Hoe sluiten de werkboeken aan op de basisschool van mijn kind ?

De overheid heeft voor het basisonderwijs zeven leerdoelen opgesteld. De leerdoelen vertellen de basisschool waarop ze zich moeten richten op de kinderen zich te laten ontwikkelen. Brainz@work zorgt er met de werkboeken voor dat deze leerdoelen gestructureerd worden doorlopen. Scholen mogen zelf bepalen hoe ze deze doelen gaan behalen. En hoe en wanneer bepaalde onderwerpen aangeboden worden. Daarom kan het zijn dat onderdelen in de werkboeken, niet op dezelfde tijd worden aangeboden door de school. Maar alle onderdelen die nodig zijn om de leerdoelen te behalen worden met de boeken van Brainzatwork doorlopen.


Vraag 3: wat kosten de boeken?

Een enkel boek kost € 19,95. Hiermee oefen je een deel van de leerdoelen. Met het pakket van 3 boeken behandel je alle leerdoelen voor de bepaalde groep. Dit kost € 50,00.


Vraag 4: Wanneer krijg ik mijn boeken?

Je boeken worden binnen 2 werkdagen na aankoop toegestuurd.


Vraag 5: Hoe koop ik de boeken?

Ga naar de gewenste groep en vak en kies daar voor het gewenste boek of pakket. U hoeft nu alleen nog maar uw gegevens in te vullen en via Ideal of een andere betaalmethode het bedrag over te maken en de boeken worden toegestuurd.

Vraag 6: Waarom moet ik kiezen voor de boeken van Brainzatwork?

Er zijn verschillende online pakketten op de markt, maar deze boeken zorgen ervoor dat je kind zich alleen concentreert op de oefenstof en niet afgeleid wordt door online spelletjes. Daarnaast zit je naast je kind en kun je hem of haar helpen en ook zien waar er nog onduidelijkheden zijn.

  • Volledige concentratie op de oefenstof
  • De boeken aansluiten op de lesmethode van uw basisschool.
  • De spellings- en rekenboeken voldoen aan de leerlijn die de overheid heeft vastgesteld. Hier moeten ook alle basisscholen in Nederland zich aan houden. Dus wij ook!
  • De methode van de boeken werkt toe naar de CITO toetsen, die iedere basisschool 2 x per jaar afneemt
  • De boeken zijn geschreven door zeer ervaren leerkrachten
  • Een Intern Begeleider controleert de boeken


Vraag 7: Hoe sluiten de boeken aan op de Cito – toetsen ?

Het Cito is uiteraard bekend van de eindtoets in groep 8 van de basisschool. Maar ze komen al eerder in beeld. Vanaf groep 1 worden de kinderen getoetst via het Cito Volgsysteem primair onderwijs (LOVS). Hiermee kan de vordering van uw kind op systematische wijze gevolgd worden.

Onze werkboeken zijn zo opgezet dat uw kind voorbereid is op de toets van het Cito voor de vakken rekenen en spelling (nu beschikbaar voor de groep 3, groep 4 en groep 5). Wij oefenen dus ook specifiek op categorieen die in deze toets ook worden behandeld. Daarom is het belangrijk om de boeken te oefenen van begin tot eind (en niet een aantal opdrachten er uit te halen).

 

Delen met